Írta és készítette: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. március 30.
A társasházak, lehet mondani, nem jó szagúak vasárnap délben. De Ferencvárosban mindenért kárpótol a budai kilátás, és aki járt már nálunk tudja, hogy ebben az állításban nincs semmi túlzás. Az érzékenységet alighanem örököltük vagy csak a burzsoázia diszkrét bája, hogy a műbőrtől belázasodunk, nem mondjuk, hogy rizsa és elfintorodunk, ha valaki megpárol egy káposztát Prága városában. A szagok ellen mindig, úgy értem, mindig ánizs, rozmaring, fahéj, citrom, szegfűbors, vanília főzetét használom, most ez valamiért eszembe jutott, nyilván, mert bal alul és jobb fölül is rántott hús sül, és a rántott húst én még csak nem is szeretem olyan nagyon.
Az illatosító hozzávalói:
csillagánizs,
fahéj,
szegfűbors,
szegfűszeg,
rozmaring,
citrom,
vanília.
A hozzávalókat egy lábasba dobom, sok vizet öntök rájuk és a vizet addig forralom, amíg a kellemetlen szagok elmúlnak.
Szia
Judit
Fotó: Keresztesi Judit
Négy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Háromszázhatvanadik nap: Tükröm-tükröm
Háromszázötvenkilencedik nap: Lila tojások
Háromszázötvennyolcadik nap: Rózsás asztalközép
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: