Napfény Poszt

Háromszázötvenhetedik nap: Skót shortbread

Írta és készítette: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. március 26.
shortbread nyito02
A tearózsák rendben elkészültek, de a koszorú színével lett egy kis baj – horribile dictu – nem ment a rózsákhoz. Hogy akkor mutassuk be a virágokat önmagukban, mondták, úgy én unnám őket rettenetesen, mondtam, és ha unok valamit, mindig keletkezik egy fekete lyuk a világegyetemben, azt nem akarhatjuk. Hát, ha kopogtató nem, akkor shortbread lesz ma, alighanem. A skót shortbread egy teasütemény, amelyet Angliából hozattam korábban, sokáig titokban tartották a receptjét, nagyon vártuk, hogy kiszivárogjon és nem vártunk hiába. Vaj, cukor és liszt egyszerű keveréke, tessék parancsolni.shortbread hozzavalok
Hozzávalók:
280 g vaj,
65 g kristálycukor,
320 g liszt,
csipet só,
1 evőkanál vaníliaesszencia,
shortbread 01
A vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliával, a lisztet átszitálom, hozzáadom a sót. A vajas krémhez apránként hozzágyúrom a lisztet. A masszát egy akkora méretű tepsibe egyengetem, amelyben a tészta 2-2,5 cm magas marad. Tetejét lesimítom, fölszeletelem, villával megszurkálom, majd 160 ºC-on, körülbelül egy órán át készre sütöm. A sütőből kivéve tíz percig pihentetem, majd a vonalak mentén újra fölszeletelem. Hagyom teljesen kihűlni.

shortbread nyito01
Szia
Judit

Fotó: Keresztesi Judit

Nyolc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Háromszázötvenhatodik nap: Barbara virággal
Háromszázötvenötödik nap: Créme Brulée
Háromszázötvennegyedik nap: Nyuszis szalvétagyűrű

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!