Háromszázhuszonnegyedik nap: Mandulás pisztráng

Készítette: Keresztesi Barbara

Írta: Keresztesi Judit

Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. február 21.



A magas szemüvegest nem érdekelte a pisztrángfényképezés, egy mondatot fogalmazott, mely valahogy így szólt: „volt ma egyszer, hogy nem tudtam tovább élni maga nélkül”. Én az asztalon heverő pisztrángokat figyeltem, szerettem volna szépre fényképezni legalább az egyiket, hogy ha ránéz valaki a képre megkívánja, akarjon abból, amit lát. De ezeknek a sült halaknak a kinézete objektíve nem egy leányálom, és ez elkedvetlenített. – Az a bajod neked – nézett föl a magas szemüveges a mondatírásból– hogy mindenből katedrálist akarsz építeni.

A fényképeken vajas, fokhagymás, mandulás, citromos, távolról sem unalmas pisztráng látható.



Hozzávalók:

pisztrángok,

olívaolaj,

só, bors,

vaj,

2 marék mandulapehely,

4 gerezd fokhagyma,

1 csokor petrezselyem,

1 citrom.





A pisztrángokat megtisztítom, kívül-belül megsózom, megborsozom. Egy serpenyőben olívaolajat hevítek és a pisztrángokat megsütöm. Egy másik serpenyőben vajat olvasztok, beledobom a mandulapelyhet, megpirítom, majd hozzáadom a petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Végül a citrom levét is a hozzávalókhoz öntöm. A feltétet összeforralom, majd leveszem a tűzről és a pisztrángokra halmozom.



Szia,

Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Negyvenegy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Háromszázhuszonharmadik nap: Felhő ismét

Háromszázhuszonkettedik nap: Eperlimonádé

Háromszázhuszonegyedik nap: Pomponbárányok

 

 A Merj Alkotni! 365+

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »