Kétszázhetvenharmadik nap: Noël szelet

Készítette: Keresztesi Barbara

Írta: Keresztesi Judit

Merj Alkotni 365+ rovat – 2014. január 1.



Ez a desszert Manci névre hallgatott, de vagy nem volt kedvünk így hívni többé, vagy ő ragaszkodott a névváltoztatáshoz – amit megértenék. Mindenesetre, a recept valamikor a század elején nemesi címet kapott, és az óta szereti, ha Noël szeletként említik. Én a Noëlt mignonná alakítottam, és ez nem volt valami jó ötlet részemről, mert a tésztája kiszáradt. Pedig, ha a diós piskótát egyben sütöm meg, ha így terítem rá a vaníliakrémet, ha a csokoládébevonatot is ráöntöm végül és ha a krémek felpuhítják az alapot, akkor ez az egyik legfinomabb desszert a vaníliakrém-csokoládéfudge csoporton belül. 









A tészta hozzávalói:

4 tojás,

30dkg porcukor,

10 dkg darált dió,

20 dkg liszt,

1 csomag sütőpor.

A tojássárgákat elkeverem a porcukorral, majd hat kanál vizet a keverőtálba kanalazok. A lisztet átszitálom, hozzákeverem a sütőport, a darált diót, végül a szárazanyagba dolgozom a tojásos masszát is. A tojások fehérjét kemény habbá verem, óvatosan a tésztába forgatom, kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben világosbarnára sütöm.

A vaníliakrém hozzávalói:

2 csomag főzhető vaníliapuding-por,

tej,

20dgk porcukor,

2 csomag vaníliacukor,

20 dkg vaj.

A cukrot, a vanílacukrot és a vajat kikeverem. A vaníliapudingokat megfőzöm, hagyom kihűlni, majd a kétféle krémet összedolgozom. Rásimítom a piskótaalapra.

A csokikrém hozzávalói:

2 tábla csokibevonó,

1 csomag vaníliacukor.

A csokoládétáblákat vízgőzben megolvasztom, kevés tejjel fellazítom a masszát, hozzáadom a vaníliacukrot. A bevonatot a vaníliakrémre öntöm.



Szia

Barbi

Fotó: Keresztesi Barbara

Kilencvennégy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Kétszázhetvenkettedik nap: Boldog Új Évet!

Kétszázhetvenegyedik nap: Sajtgolyók ropin

Kétszázhetvenedik nap: Emeletes süteményes tál

 

 A Merj Alkotni! 365+

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »