Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni 365+ rovat – 2014. január 1.
Ez a desszert Manci névre hallgatott, de vagy nem volt kedvünk így hívni többé, vagy ő ragaszkodott a névváltoztatáshoz – amit megértenék. Mindenesetre, a recept valamikor a század elején nemesi címet kapott, és az óta szereti, ha Noël szeletként említik. Én a Noëlt mignonná alakítottam, és ez nem volt valami jó ötlet részemről, mert a tésztája kiszáradt. Pedig, ha a diós piskótát egyben sütöm meg, ha így terítem rá a vaníliakrémet, ha a csokoládébevonatot is ráöntöm végül és ha a krémek felpuhítják az alapot, akkor ez az egyik legfinomabb desszert a vaníliakrém-csokoládéfudge csoporton belül.
A tészta hozzávalói:
4 tojás,
30dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor.
A tojássárgákat elkeverem a porcukorral, majd hat kanál vizet a keverőtálba kanalazok. A lisztet átszitálom, hozzákeverem a sütőport, a darált diót, végül a szárazanyagba dolgozom a tojásos masszát is. A tojások fehérjét kemény habbá verem, óvatosan a tésztába forgatom, kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben világosbarnára sütöm.
A vaníliakrém hozzávalói:
2 csomag főzhető vaníliapuding-por,
tej,
20dgk porcukor,
2 csomag vaníliacukor,
20 dkg vaj.
A cukrot, a vanílacukrot és a vajat kikeverem. A vaníliapudingokat megfőzöm, hagyom kihűlni, majd a kétféle krémet összedolgozom. Rásimítom a piskótaalapra.
A csokikrém hozzávalói:
2 tábla csokibevonó,
1 csomag vaníliacukor.
A csokoládétáblákat vízgőzben megolvasztom, kevés tejjel fellazítom a masszát, hozzáadom a vaníliacukrot. A bevonatot a vaníliakrémre öntöm.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Barbara
Kilencvennégy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Kétszázhetvenkettedik nap: Boldog Új Évet!
Kétszázhetvenegyedik nap: Sajtgolyók ropin
Kétszázhetvenedik nap: Emeletes süteményes tál
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: