Írta és készítette: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. december 25.
Egy pulykasült elkészítéséhez volt szükségem majonézre. Julia Child szerint a majonézt azért érdemes egy enyhén előmelegített tálban kikeverni, mert, ahogy a tojás felkapja a hőt, a krém szépen megvastagszik. Ma kipróbáltam és ez valóban így van.
Hozzávalók:
1 előmelegített tál,
1 tojássárgája,
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma,
½ citrom leve,
2 dl olaj (vagy amennyit a tojássárgája felvesz).
A tojássárgáját, a sót, borsot és az összezúzott fokhagymát egy előmelegített tálba dobom. Végül a citrom levét is a hozzávalókhoz öntöm. Fakanállal folyamatosan keverve, a tojáshoz óvatosan adagolom az olajat, egyszerre csak néhány cseppet.
Szia
Judit
Fotó: Keresztesi Judit
Kilencvennyolc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Kétszázhatvanhatodik nap: Marcipánrénszarvasok
Kétszázhatvanötödik nap: Boldog Karácsonyt!
Kétszázhatvannegyedik nap: Múzeum mézeskalácsból
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: