Kétszázötvennegyedik nap: Talársapkabonbon

Készítette: Keresztesi Barbara

Írta: Keresztesi Judit

Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. december 11.



A karácsonyi készülődés ívét meg szeretném törni azzal a hírrel, hogy a húgom tegnap (Unicum laude) végzett az egyetemen. Ezt azzal ünnepeltük, hogy megittuk vagy elszívtuk, ami a közelünkbe került. Azután átéléssel ordibáltuk a hatdiplomás közgazdász vagyok / bármit mondtok, én mindent tudok satöbbi dalt, és úgy, hogy egyébként tele volt a levegő wifivel, egy nagyon-nagyon régi döntéstechnika: a kútfőből, tárgyismeret nélkül folytatott vita használatával próbáltunk megegyezni abban, hogy ez a zenekar ez most a Presszó, Bisztró, Galapagos, vagy az Étterem, Dáridó, Márió vagy a Presszó Tangó Libidó? De végül az egyik doktor mondta, hogy mahhaságokat beszél itt mindenki, meht ők az Intim Tohna Illegál vagy micsoda. A partihoz járt még egy talársapkabonbon is, persze fejenként.

Hozzávalók:

After Eight csoki,

fekete csokoládé,

barna M&M’s drazsé,

zselészál,

fehér marcipán,

fapálcikák.









A marcipánokból 24-24 grammos darabokat vágok. Gömböt formálok belőlük, majd lelapítom őket enyhén. Egyik lapos végüket kiszélesítem, hogy egy csonka kúphoz hasonlítsanak. A fekete csokoládét vízgőzben fölolvasztom, a marcipánokat bevonom csokoládéval és a kisebb átmérőjű végükre fektetve hagyom, hogy rajtuk a csokoládé megszilárduljon. Közben az After Eight lapokat lefektetem egy zsírpapírra, a zselécsíkból 5-5 cm-es darabokat vágok, majd az olvasztott csokoládé segítségével a csíkokat és az M&M’s drazsét a lapok közepére ragasztom. A lapokat a csokoládéval a kis csonka kúpokra rögzítem. A kalapokat a pálcikákra húzom.



Szia

Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Száztizenegy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Kétszázötvenharmadik nap: Hóemberleves

Kétszázötvenkettedik nap: Északi-sarkok

Kétszázötvenegyedik nap: Csíkos és pöttyös cserepek

>>> Következő nap

 

 A Merj Alkotni! 365+

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »