Kétszázötvenharmadik nap: Hóemberleves

Készítette: Keresztesi Barbara

Írta: Keresztesi Judit

Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. december 10.



Fehér pillecukorra lett volna szükségem ehhez a forrócsokoládé recepthez, és a beszerzésért felelős személy, aki az én férjem, azt állította, hogy nincs fehér pillecukor a fővárosban. Ezért hozott színezettet, ami egészséges, mert cékla és sáfrány adja meg neki ezt a halovány árnyalatot. Én pedig tudván tudva, hogy ez a zöldségtartalom nem javít a helyzeten, s ettől szenvedve, felmutattam a színes pillecukor zacskóját, hogy ez, drágám, ez itt, nem jó, mint láthatod, ez a helytelen változat, nem hófehér vagy felhőfehér vagyis az ébenfekete szöges ellentéte, amiben pedig megegyeztünk, hanem: sárga. S tekintve, hogy nekem itt egy feldarabolt hóember illúzióját kell keltenem, kinek testrészei vidáman lebegnek a forrócsoki tükrén, s az ablak alatt szedett sárga hóból az ötlet nem működik tökéletesen, megnehezíted a dolgomat. Ő pedig felelte, hogy fehér pillecukor akkor sincs, ami pedig a van szöges ellentéte, ennél azért ez a helyzet nem bonyolultabb.

A színes pillecukor ellenére a hóemberleves koncept remélem, jól érthető. 



Hozzávalók:

11 dkg porcukor,

9 dkg tejpor,

5 dkg jó minőségű kakaópor,

10 dkg lereszelt, jó minőségű tejcsokoládé,

½ teáskanál só és

1 evőkanál kukorica keményítő.

A forrócsokoládé alkatrészeit egy tálban összeszitálom. A keveréket egy befőttesüvegbe töltöm, az üveg felső harmadába pillecukrot szórok. Egy csészét félig töltök a porral, rá nagyon forró vizet öntök, majd néhány pillecukrot dobok a forrócsokoládéba.



Hozzávalók:

Befőttesüveg, tetővel,

nyomtatható hóember minta, (forrás: Laurie Furnell)

karton,

fekete univerzális festék,

ecset, rongy,

ragasztó,

olló,

egy csík régi pulóver,

cellux.







A mintát kinyomtatom, és méretre vágom. A fedelet feketére festem, és hagyom száradni. A mintát rácelluxozom az üvegre. Fekete kartonból cilindert készítek és felragasztom a fedélre. A pulóvercsík végeire rojtokat vágok, és rákötöm az üvegre.



Szia

Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Száztizenkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Kétszázötvenkettedik nap: Északi-sarkok

Kétszázötvenegyedik nap: Csíkos és pöttyös cserepek

Kétszázötvenedik nap: Fahéjas grillezett grapefruit

>>> Következő nap

 

 A Merj Alkotni! 365+

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »