Kétszázharminckettedik nap: Joghurthab likőrben párolt körtével

Készítette: Keresztesi Barbara

Írta: Keresztesi Judit

Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. november 19.



Ez a gránátalmás recept minden tekintetben ellentétje a szombatinak, ami –  emlékeztetésképpen – a könnyűlovasságnak elegendő cukros karamellszószos, cukros fahéjas, cukros tekercs volt. Ez itt, pedig egy francia tempójú gyümölcsös krém, kis adag, elegáns ízvilág, fél óra ráfordított idő. A gyorsaság lelassul valamennyire, ha nincs otthon gránátalmaecet, mert annak elkészítése két hét körülbelül. De mit van mit tenni: a desszert gránátalmaecet, körte, narancslikőr, méz, joghurt, bors és tejszín keveréke. Tökéletes szerintem. 

Hozzávalók:

2 nagyobb körte,

3 evőkanál gránátalmaecet,

3 evőkanál narancslikőr vagy sabra,

2 kávéskanál méz,

1,4 dl sűrű tejszín,

5 evőkanál krémes natúr joghurt,

1 kávéskanál kristálycukor,

frissen őrölt bors,

egy marék gránátalmamag.





A körtét meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. A gránátalmaecetet, a likőrt és a mézet közepes tűzön összeforralom. Körülbelül öt perc elteltével félrehúzom, belekeverek egy kanál tejszínt és egy nagy csipet frissen őrölt borsot. A körtéket hozzáadom a sziruphoz és 2-3 percig közepes lángon párolom, majd lehúzom a tűzről. Közben a maradék tejszínt a cukorral és joghurttal habosra felverem. Kisebb poharakba töltöm a habos joghurtot, ráhalmozom a szirupos körtét és a tetejét megszórom a friss gránátalma maggal.



Szia

Barbi

Fotó: Keresztesi Judit és Keresztesi Barbara

Százharmincnégy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Kétszázharmincegyedik nap: Pomponos szurkolói kesztyű

Kétszázharmincadik nap: A hó

Kétszázhuszonkilencedik nap: Karamellalmás-fahéjas csigák

>>> Következő nap

 

 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »