Százharminchatodik nap: Szederlekváros csirkeszendvics, spenóttal

Recept: Keresztesi Barbara

Bevezető írás: Keresztesi Judit

Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. augusztus 15.



Mit tudhatnék írni egy csirkés szendvicsről ezen a gyönyörű, hűvös, nyári napon? Persze, mire a szöveg adásba kerül, már meleg lesz ez a nyári nap, de még mindig bőven a gyönyörű tartományon belül marad. A főszereplő (a csirkés szendvics), finom. Vacillálok a gourmand és gourmet között, az első szó inkább magamról jutott eszembe, a második pedig a szendvicsről, mert a belőle kiharapott falatba sűrített spenót, csirkemell, sajt és szeder üdítően harmonikus ízt alkotnak. Aki kipróbálja a receptet, annak érdemes óvatosan bánnia a sajttal, mert ha a kéksajt dominanciát nyer, a falat elmarad egy kissé a tökéletestől és ilyenkor inkább rántott camembert-re emlékeztet, áfonyaszósszal. De akkor is, ez a szendvics bőven veri a sonkás-sajtos bármelyik válfaját, a fujtós csirkemelleset is, a zsemle közé behajított, Utasellátós rántott húsosról tényleg nem beszélve.

Hozzávalók:

4 szelet szendvicskenyér,

kéksajt,

egy marék spenót (fagyasztott is lehet),

egy kanál gyömbéres szederlekvár,

melegszendvics sütő,

egy csirkemell,

egy teáskanálnyi fahéj, kristálycukor, bors, só,

vaj és olíva olaj.





Mozsárban török össze néhány szem borsot, hozzáadom a cukrot, sót és a fahéjat. A csirkemellet megforgatom a fűszerkeverékben. A sütőt előmelegítem 200 ºC-ra. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, egy kanál olívaolajat adok hozzá, és a csirkére kérget sütök, majd 10 percre sütőbe teszem, és készre sütöm. Amikor elkészült, kiveszem, és hagyom pihenni 5 percig, majd felszeletelem. Az egyik szendvicskenyeret vékonyan megkenem szederlekvárral, erre vékonyan szelt csirkesült kerül, a húsra terítem a spenótot és a halmozást a kéksajttal zárom be. A tölteléket egy másik szelet szendvicskenyérrel fedem le, és melegszendvics sütőben átsütöm. Hagyom néhány percet hűlni, mielőtt tálalom.



Szia

Barbi

Fotó:  Keresztesi Barbara

Kettőszázhuszonkilenc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Százharmincötödik nap: Gyömbéres szederlekvár

Százharmincnegyedik nap: Kavicstalpak

Százharmincharmadik nap: Folyóparti amőba

>>> Következő nap

 

 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »