Százharmincnyolcadik nap: Nyakkendőjelenet a Bistro Mornarban

Tudósítások a tengerpartról 2.

Készítette: Keresztesi Barbara

Bevezető írás: Keresztesi Judit

Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. augusztus 17.



         Egy svéd mondta valamikor, hogy a marhahús tulajdonképpen továbbfejlesztett széna, és nem tudom, hogy ki, hányadán áll a tatár bifsztekkel vagy az angolos sztékkel, de szerintem a fickónak igaza van. A halhús talán a továbbfejlesztett tenger. A parton nem variálják túl, valódi fast food, elkészítéséhez tíz percet és némi sót használnak fel. A Virtual Touriston ajánlott Mornar bisztró terasza a kikötőre néz Rijekában, reggel nyolctól éjfélig áll nyitva, hozzászokott a külföldiekhez. Mi az ajtónál foglalunk helyet, balra hollandok, horvátok ülnek, jobbról németek és dánok, a horvátok beszélgetnek mindenkivel. A fehérbort karcsú poharakba töltik, az egyszerűen grillezett, színes fogásokat porcelántányérokon hozza egy kedves nő, nagyon jó ütemben. Mi feltűnősködünk a nyakkendős szalvétáinkkal, fotózunk, ez senkit nem zavar: – ááá, igen, – bólogatnak – a bloggerek dilisek. Nyomatékosítani szeretném, hogy, még ha maga Hercule Poirot kötné is nyakába az asztalkendőt, az helytelen. De egy nyakkendős szalvéta az más, az vicces.



A szalvéta hozzávalói:

4 db nagyméretű, fehér papírszalvéta,

kék és rózsaszín selyempapír,

ragasztóspray,

olló,

barna csomagolópapír,

nyakkendőminta,

fóliasimító.





A selyempapírból kivágom a nyakkendőformákat. Egy nagyobb darab barna csomagolópapírt lefektetek a földre. Széthajtom a papírszalvétát, és az asztalra terítem. A selyempapír-nyakkendőt a csomagolópapírra fektetem, majd befújom ragasztóspray-vel. Két percig hagyom száradni, majd ráillesztem a szalvétára, és átsimítom a széleit.

















Port of Rijeka in rijeka

Panoráma fotó: Fischer Tamás

Szia

Barbi

Fotó:  Keresztesi Barbara

Kettőszázhuszonhét nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Százharminchetedik nap: Pálcikás tengerparti memóriajégkrém

Százharminchatodik nap: Szederlekváros csirkeszendvics, spenóttal

Százharmincötödik nap: Gyömbéres szederlekvár

>>> Következő nap

 

 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »