Száztizenhetedik nap: A sárgabarack ügy 2

Írta: Keresztesi Barbara – Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. július 27.



Be szeretném ismerni, hogy az érett sárgabarack mint hideg előétel koncepció, nem lett akkor diadalmenet, mint amekkorára számítottam. A kevésbé jó hír, ami – s erre külön fel szeretném hívni a figyelmet – távolról sem számít rossz hírnek az, hogy a pisztácia, dió, kéksajt, sűrű tejszín alapanyagok inkább az aszalt sárgabarackhoz illenek, mint az frisshez. Aminek egyértelműen örülök pedig az, hogy az előétel, a desszert és az uzsonna igazán különlegesen jól sikerültek. Kérek mindenkit, akiben egy szikrája megbújik bármilyen értelemben vehető kalandvágynak, próbálja ki ezeket a recepteket. Az aszalt barackokat mindhárom ételhez hidegvízbe dobtam, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentettem.



10 db diós kéksajtos barackfalatka



Hozzávalók:

5db aszalt sárgabarack,

1 evőkanál kék sajt,

1 evőkanál mascarpone,

10db fél dióbél,

egész bors,

friss petrezselyem.







A borsot mozsárban megtöröm, egy marék friss petrezselymet durvára vágok. A dióbelet egy serpenyőben megpirítom. A sajtokat egy kisebb tálban összekeverem, és borsot a keverékhez adom. A korábban eáztatott aszalt gyümölcsöt lecsepegtetem, majd kettészelem. A sajtot ráhalmozom, megszórom petrezselyemmel, és ráhelyezek egy pirított dióbelet. Fél órára hűtőbe teszem.





Négy gourmet barackos sonkásszendvics



Hozzávalói:

Négy vékony szelet sonka,

Négy vékony szelet, tehéntejből készült, füstölt, félkemény sajt,

dijoni mustár,

aszalt sárgabarack,

pörkölt pisztácia,

baguette,

vaj,

melegszendvics sütő.





A baguette-eket négybe vágom. A darabokat félbeszelem, A kenyér belső felületét megkenem mustárral, ráhelyezem a sonkaszeletet és arra a sajtot. A sajtot nagyon vékonyan bekenem mustárral, majd ráhelyezem az aszalt sárgabarackot és meghintem pisztáciával. Befedem a kenyér másik felével és a szendvics külsejét megkenem vajjal. A melegszendvicset 3-4 perc alatt készre sütöm.





Édes tejszínes barack, pisztáciával



Hozzávalók:

aszalt sárgabarack,

sűrű tejszín,

sózatlan, enyhén pirított pisztácia.



A barackokat lecsepegtetem, és egy hegyes késsel zsebet metszek beléjük. A pisztáciát megtisztítom, késsel apróra vágom. A sűrű tejszínt kiskanállal vagy habzsákkal a zsebekbe töltöm, majd a falatokat megszórom pisztáciával.



Szia

Barbi

Fotó: Keresztesi Judit és Keresztesi Barbara

Kettőszázötven nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Száztizenhatodik nap: Köszönetnyilvánítás

Száztizenötödik nap: Menükártyák

Száztizennegyedik nap: Zöldvirágos asztalkendők, ötös

>>> Következő nap

 

 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon. 

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »