Írta: Keresztesi Barbara – Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. július 17.
Ezt a bonbont tizenhét recept közül választottam ki. A mogyoróvajas keksztől kissé sós belül, de csak kellő diszkrécióval, éppen hogy. A külső csokoládémáz a lágy és a roppanós között helyezkedik el valahol azon a határon, amit művészetnek hívunk.
12 adag hozzávalói:
A csokoládé bevonathoz:
275 g étcsokoládé,
2 evőkanál (32 g) darabos mogyoróvaj,
csipet só.
A töltelékhez:
12 evőkanál (192 g) mogyoróvaj,
65 g porcukor,
2 evőkanál apró darabokra vágott zabkeksz,
csipet só.
Szükség lesz még 12db muffinpapírra is.
A csokoládét gőz felett megolvasztom két kanál mogyoróvajjal és egy csipet sóval. Egy tálcára kihelyezem a muffinpapírokat. A massza felét átkanalazom a papírokba úgy, hogy a csokoládé a kis papírcsészék negyedéig érjen. Az alapot 20 percre mélyhűtőbe teszem. Amíg dermed, előkészítem a tölteléket. A mogyoróvajat összekeverem a porcukorral, az apró darabokra tört zabkeksszel és a sóval. Előveszem a megszilárdult csokoládéalapot. A tölteléket tizenkét egyenlő porcióra osztom, és a papírokba adagolom. Tiszta kézzel elegyengetem a mogyoróvajas masszát, de vigyázok, hogy ne érjen körben a papírhoz. A félkész bonbont 10 percre újra mélyhűtőbe teszem. Amikor letelt a 10 perc, a maradék olvasztott csokoládét egyenletesen elsimítom a töltelék tetején és körben is lefolyatom, hogy teljesen elfedje a mogyoróvajat. Egy órára hűtőbe teszem, hogy a kész bonbon megszilárduljon.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit
Kettőszázötvennyolc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Százhatodik nap: Lebowitz autogrammedál
Százötödik nap: Keménykalapvicc
Száznegyedik nap: Kisfiú születik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: