Százkettedik nap: Málna mousse csokoládé kehelyben

Írta: Keresztesi Barbara – Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. július 12.



Ma tofuval kevertem össze málnavelőt és luftballonokat mártottam forró csokoládéba. Úgy hangzik, mint egy inkvizítori munka a Walt Disneynél, de minden a konyhában történt, a komfortzónámon kívül. Később kidurrantottam a lufikat és így ehető poharak álltak elő, ezekbe töltöttem a málna mousse-t.



Hozzávalók:

3 db vízibomba (kicsi) léggömb,

4 tábla étcsokoládé,

sütőpapír,

30 dkg málna,

30 dkg tofu,

10 dkg porcukor,

1 evőkanál vanília esszencia,

fél citrom leve,

aprítógép.













A léggömböket felfújom és becsomózom a nyakukat. Ecetes vízben megmosom a lufik felületét és félreteszem őket száradni. Egy tálcát sütőpapírral borítok be. Gőz felett megolvasztom a csokoládét. Az olvadt csokit átkanalazom egy nagyobb müzlis tálba. Ebben megmerítem a léggömböket, és ráállítom a tálcára. A csokoládés lufikat egy órára beteszem a hűtőszekrénybe. A málnát átpasszírozom egy szitán. A tofut, a málnavelőt és a citromlevet aprítógépbe teszem, hozzáadom a vaníliát és a cukrot. Néhány percig a legnagyobb fokozaton habosra keverem. Két órára a hűtőszekrénybe teszem.

A lufikat előveszem, és újra olvadt csokoládéba mártom. Ezt a réteget is hagyom megdermedni. Végül a lufikat kilyukasztom, leengedem és eltávolítom a tálkákból. A csoki kelyheket málnahabbal és málnával töltöm föl.



Szia

Barbi

Fotó: Keresztesi Judit és Fischer Tamás

Kettőszázhatvannégy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Százegyedik nap: $#^+%@! persely

A századik: Egy gyönyörű felhős nap

Kilencvenkilencedik nap: Levendulás testradír

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »