Recept és fotó: Keresztesi Judit – Zseniális falatok rovat – 2013. június 19.
Hozzávalók:
1 adag, előre elkészített pitetészta,
3 tojás,
200 g cukor a krémbe,
100 g cukor a tojáshabba,
300 ml víz,
70 g liszt,
120 ml citromlé,
1 citrom héja,
70 g vaj
Elkészítés:
1. A tésztát vegyük elő a hűtőből, nyújtsuk ki, és peremtől peremig béleljünk ki vele egy tepsit.
2. A tésztára helyezzünk sütőpapírt, arra nehezéknek öntsünk babot vagy rizst, hogy az elősütés során a pitealap ne deformálódhasson el.
3. A tésztát tegyük be a sütőbe, alacsony hőfokon süssük öt-hét percent át. Vegyük ki, és tegyük félre.
4. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a cukrot, a lisztet, a vizet és a citromlevet. A hozzávalókat dolgozzuk össze, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzünk sűrű krémet a keverékből.
5. Amikor a krém készen van, vegyük le a tűzről. Dobjuk hozzá a vajat, a reszelt ciromhéjat, és dolgozzuk össze a masszával. Végül a krémhez adjuk hozzá a három tojássárgáját, és határozott, gyors mozdulatokkal dolgozzuk a krémhez.
6. A krémet hagyjuk kihűlni.
7. A kihűlt tésztáról vegyük le a nehezéket és töltsük meg citromkrémmel.
8. A megmaradt három tojásfehérjéből verjünk habot, s amikor már félkemény, öntsünk hozzá 100 gramm kristálycukrot, és a habot verjük nagyon keményre.
9. A habot halmozzuk a citromkrémre.
10. A pitét alacsony hőfokon süssük addig, amíg a tojásfehérje csúcsai szép barnára sülnek.
11. Vegyük ki a tésztát a sütőből, és mielőtt felvágnánk, hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Kettőszáznyolcvanhét nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Hetvenhetedik nap: Spock és Kant beszélgetnek. Azt mondja Kant…
Hetvenhatodik nap: Nyaraló padlizsánok
Hetvenötödik nap: Búzamező az asztalon
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: