Napfény Poszt

Mai reggeli: Cseresznyés clafouti [klafuti], feketekávé

Írta: Keresztesi Judit – Zseniális falatok rovat

kezdokep klafuti
Hozzávalók:
300 ml tej,
80 g + 2 evőkanál kristálycukor,
1-2 kanál porcukor szóráshoz,
3 tojás,
1 evőkanál vaníliaesszencia,
1 nagy csipet só,
70 g liszt,
3 bögre cseresznye, kimagozva,
2 evőkanál mandulapehely,
vaj, a sütőforma kikenéséhez. 

Elkészítés:

klafuti montazs 01
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra.
2. Vegyünk elő egy elektromos habverőt és egy tálat, öntsük a tejet, a tojásokat, a 80 g kristálycukrot, a vaníliát az edénybe, a habverőt használva keverjük jól össze, majd dolgozzuk hozzá a lisztet.
3. Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, és a tészta egynegyedét terítsük szét a forma alján. A maradék tésztát tegyük félre.
4. Helyezzük az edényt a sütőbe és hagyjuk bent körülbelül 7-10 percen át, amíg a massza már egy filmréteget képez az edény alján, de készen még biztosan nincsen. Amikor elérkezettnek látjuk az időt, vegyük ki a formát a sütőből.
5. Oszlassuk el a magozott cseresznyét az edényben egyenletesen, szórjuk meg mandulával és egy nagy evőkanál kristálycukorral. Majd öntsük a gyümölcsre a félretett tésztát.
DSC 7825
6. Legkisebb fokozaton, 50-60 perc alatt süssük készre.
DSC 7807

Fotó: Keresztesi Barbara

Kettőszázkilencvenegy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Hetvenharmadik nap: Eperserbet
Hetvenkettedik nap: Macska, sapkában
Hetvenegyedik nap: Habzsák, extrákkal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!