Hetvenharmadik nap: Eperserbet

Írta: Keresztesi Barbara – Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. június 13.



Piros, fehér és zöld színösszeállításról van szó ebben a munkában, eper, lime, jég és ezüst voltak a jégkrém látható hozzávalói. Az ezüst a serbet nyelét képezte. Az egyedüli nehézséget a zsúfolt fagyasztó jelentette ma, a poharaknak állva kellett bekerülniük, és állva is illett maradniuk végig, ezt bonyolította meg a nyúl, a kacsa meg a marha hangulatkeltő viselkedése a fagyasztóban. Hogy helyezel el öt pápát egy Volkswagenben? Leveszed a kalapjukat, nyilván. Szó szót követett, és a nyúlon nem maradt kalap a küzdelem végére. A serbet három óra alatt fagyott készre.



A rumos eper-lime serbet hozzávalói:

A jégkrémhez:

30 dkg fagyasztott eper,

1 citrom leve,

6 cl fehér rum,

4 evőkanál porcukor,

konyhai aprítógép.

A fagyasztáshoz:

6 szelet lime,

6 db 80 ml-es műanyagpohár,

6 db csinos mokkáskanál,

hely a mélyhűtőben.











A gépbe teszem a kissé felengedett epret, hozzákanalazom a cukrot, ráöntöm a citromlevet és a rumot, majd krémesre aprítom. A krémet a műanyagpoharakba osztom úgy, hogy fél centiméter maradjon a pohár széléig. A lime karika közepén egy kis vágás ejtek és az elmosott, átöblített kanál szárát áttolom rajta. Beleállítom a pohárba úgy, hogy ne süllyedjen el az eperkrém tetején. Ha nincs otthon rum, készítsd nyugodtan bármilyen, kéznél lévő, finom égetett szesszel.







Szia

Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Kettőszázkilencvenkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Hetvenkettedik nap: Macska, sapkában

Hetvenegyedik nap: Habzsák, extrákkal

Hetvenedik nap: Mintha dézsából öntenék

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »