Hatvanadik nap: Fekete-fehér, igen

Írta: Keresztesi Barbara – Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. május 31.



A rebarbara az a növény, amit soha nem vettem volna meg, ha nem úgy hívják, mint engem. Majdnem úgy. Különösen, mert az egyik internetoldal a következőt mondja róla: „ha észrevesszük, hogy rebarbara nőtt a kertben, ne essünk pánikba.” Talán nem én vagyok az egyedüli, aki idegenkedik a rebarbarától, mert a sarki Lidlben tegnap majdnem egy egész ládányi szárat kaptam az elképzelhetetlenségig leértékelve.

Az asztalon ma fekete, fehér és almazöld volt a teríték, ebben a környezetben jól mutatott a pink-narancs rebarbarakoktél.



Hozzávalók:

A rebarbarasziruphoz

1 bögre, darabolt rebarbaranyél,

1 bögre cukor,

2 bögre víz,

1 kávéskanál szerecsendió,

1 kávéskanál fahéj,

fél vaníliarúd magjai vagy vaníliaesszencia.

A hozzávalókat beleteszem egy fazékba és felforralom. Kislángon főzöm további tíz percig. Olykor megkeverem. Hagyom kihűlni, majd átszűröm egy finom szitán vagy egy tiszta konyharuhán. A hűtőben körülbelül két hétig áll el ez a szirup.



A mojito hozzávalói:

4 cl fehérrum,

8 cl rebarbaraszirup,

5 nagyobb mentalevél,

őrölt szerecsendió,

fél bögre jégkocka,

ha van kezeletlen lime kéznél, akkor lime reszelt héja,

negyed lime leve.

A szerecsendiót, a lime levet és a mentaleveleket a pohárba szórom. Egy kanállal összenyomkodom a leveleket, hogy levet eresszenek. A keverékre dobom a jeget, és ráöntöm a szirupot, majd kisvártatva a rumot.











Szia

Barbi

Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit

Háromszázöt nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?

Ötvenkilencedik nap: Bonbonos ültetőkártyák

Ötvennyolcadik nap: Az idő

Ötvenhetedik nap: Hightech papírguriga

>>> következő nap

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »