Írta: Keresztesi Barbara – Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. május 31.
A rebarbara az a növény, amit soha nem vettem volna meg, ha nem úgy hívják, mint engem. Majdnem úgy. Különösen, mert az egyik internetoldal a következőt mondja róla: „ha észrevesszük, hogy rebarbara nőtt a kertben, ne essünk pánikba.” Talán nem én vagyok az egyedüli, aki idegenkedik a rebarbarától, mert a sarki Lidlben tegnap majdnem egy egész ládányi szárat kaptam az elképzelhetetlenségig leértékelve.
Az asztalon ma fekete, fehér és almazöld volt a teríték, ebben a környezetben jól mutatott a pink-narancs rebarbarakoktél.
Hozzávalók:
A rebarbarasziruphoz
1 bögre, darabolt rebarbaranyél,
1 bögre cukor,
2 bögre víz,
1 kávéskanál szerecsendió,
1 kávéskanál fahéj,
fél vaníliarúd magjai vagy vaníliaesszencia.
A hozzávalókat beleteszem egy fazékba és felforralom. Kislángon főzöm további tíz percig. Olykor megkeverem. Hagyom kihűlni, majd átszűröm egy finom szitán vagy egy tiszta konyharuhán. A hűtőben körülbelül két hétig áll el ez a szirup.
A mojito hozzávalói:
4 cl fehérrum,
8 cl rebarbaraszirup,
5 nagyobb mentalevél,
őrölt szerecsendió,
fél bögre jégkocka,
ha van kezeletlen lime kéznél, akkor lime reszelt héja,
negyed lime leve.
A szerecsendiót, a lime levet és a mentaleveleket a pohárba szórom. Egy kanállal összenyomkodom a leveleket, hogy levet eresszenek. A keverékre dobom a jeget, és ráöntöm a szirupot, majd kisvártatva a rumot.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit
Háromszázöt nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Ötvenkilencedik nap: Bonbonos ültetőkártyák
Ötvennyolcadik nap: Az idő
Ötvenhetedik nap: Hightech papírguriga
>>> következő nap
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: