írta: Keresztesi Judit – Nagycsillag rovat – 2012. december 30.
Az apró szemű hozzávalóból készült, így magától értetődően bőséget hozó fogások leírásával kívánok boldog új évet ebben a cikkben. Mert nem voltak fényképeim, a mai napot az ételek elkészítésével, később fotózásával töltöttem, s erről eszembe is jutott egy történet.
Nem olyan régen, de nem ebben az évben egy volt környezetvédelmi miniszter meg egy egykori parlamenti képviselő azt mondták nekem, hogy mi nők, nem azért szereztünk több diplomát, hogy aztán olyasmikkel foglalkozzunk, mint a főzés. Mondtam, hogy a főzés nem olyan pimf, mint aminek abból a szögből látszik. De hogy az időt veszi el a fontos dolgoktól – felelték. Mondtam, énnekem ehhez van tehetségem, most mit tudok csinálni? A karmesterek a hangjegyeket olvasva döntik el, hogy van-e lehetőség az új zeneműben, én meg receptúrák egyszerű átfutása útján látom, hogy izgalmas lesz a menü, vagy az illető evőt az első falatnál megöli majd az unalom. Kvázi életeket mentek tehát.
A lányok nem gondolták, hogy szellemes volnék, az egyik azt mondta felfedezne engem, ha tudnék viselkedni, de úgy, ahogyan ő értette, én soha nem tudtam viselkedni.
Van viszont egy idevágó újévi fogadalmam: 2013-ban főzök, intenzíven, odaadón, és évszaknak megfelelően sütök is, s ha eljöttök tavasszal, nyáron, ősszel és télen, megkínállak benneteket.
Az újévi receptek:
fokhagymás sajtkrém,
édes-erős mandula,
édes-erős mandula,fűszeres magvak,
máktorta citromkrémmel,
lencsefőzelék.
Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!
Judit
Fotó és szöveg:
Keresztesi Judit – Szerzői jog: Creative Commons Magyarország 2.5 by-nc-nd
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: