Írta: Keresztesi Barbara – Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. június 13.
Piros, fehér és zöld színösszeállításról van szó ebben a munkában, eper, lime, jég és ezüst voltak a jégkrém látható hozzávalói. Az ezüst a serbet nyelét képezte. Az egyedüli nehézséget a zsúfolt fagyasztó jelentette ma, a poharaknak állva kellett bekerülniük, és állva is illett maradniuk végig, ezt bonyolította meg a nyúl, a kacsa meg a marha hangulatkeltő viselkedése a fagyasztóban. Hogy helyezel el öt pápát egy Volkswagenben? Leveszed a kalapjukat, nyilván. Szó szót követett, és a nyúlon nem maradt kalap a küzdelem végére. A serbet három óra alatt fagyott készre.
A rumos eper-lime serbet hozzávalói:
A jégkrémhez:
30 dkg fagyasztott eper,
1 citrom leve,
6 cl fehér rum,
4 evőkanál porcukor,
konyhai aprítógép.
A fagyasztáshoz:
6 szelet lime,
6 db 80 ml-es műanyagpohár,
6 db csinos mokkáskanál,
hely a mélyhűtőben.
A gépbe teszem a kissé felengedett epret, hozzákanalazom a cukrot, ráöntöm a citromlevet és a rumot, majd krémesre aprítom. A krémet a műanyagpoharakba osztom úgy, hogy fél centiméter maradjon a pohár széléig. A lime karika közepén egy kis vágás ejtek és az elmosott, átöblített kanál szárát áttolom rajta. Beleállítom a pohárba úgy, hogy ne süllyedjen el az eperkrém tetején. Ha nincs otthon rum, készítsd nyugodtan bármilyen, kéznél lévő, finom égetett szesszel.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Judit
Kettőszázkilencvenkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Hetvenkettedik nap: Macska, sapkában
Hetvenegyedik nap: Habzsák, extrákkal
Hetvenedik nap: Mintha dézsából öntenék
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: